Tarsoly Tarsoly hírek, közlemények Galéria Elérhetőségek Archívum Hírlevél Tarsolyba gyűjtött Unió

Keresni azt, ami összeköt, megérteni azt, ami elválaszt.


R ó l u n k

Tarsoly Ifjúságért Egyesület

A Tarsoly Ifjúságért Egyesület 1995-ben alakult meg. Sipos András irányításával közel 20 fő alkotta meg elképzeléseit arról, hogy a megváltozott világban mit lehet tenni az ifjúság
• szabadidejének hasznos eltöltéséért,
• közhasznú és szakmai ismereteinek gazdagításáért,
• általános műveltségének gyarapításáért,
• a tehetségek gondozásáért,
• az egészségkultúra kialakításáért,
• a környezet megismeréséért, a környezetvédelemért.


De nemcsak megalkotta, hanem tett is érte! Olvasó és számítástechnikai táborokat szervezett, kulturális programokat, vetélkedőket hirdetett meg és bonyolított le.

Ezek közül is kiemelkedően sikeres a Költészet Napjához kötődő „Költőnk és kora” című középiskolásoknak szóló műveltségi vetélkedő. A József Attila műveltségi vetélkedő feladatait kezdetben és hosszú időn keresztül Román Károly készítette. Pár éve Dr Lőrinczy Attila tanár úr vette át ezt a feladatot. A szervezést Tóth László végezte, és A Szabadművelődés Háza adott helyet a vetélkedőnek. A zsűri tagjai voltak még: Péntek Imre József Attila-díjas költő, valamint Sobor Antal József Attila-díjas író. Főként székesfehérvári és környékbeli középiskolás csapatok jelentkeztek szép számmal, de régi vágyunk, hogy a régió számára is felajánljuk a részvétel lehetőségét.
Évekig szerveztünk olvasó, történelem, informatika és angol nyelvi tábort is.

Egy másik költészet napi programunk az általános iskolások 7. és 8. osztályosai számára hirdetett szavalóverseny, ahol az egyesület vezetőségének döntése alapján a felkészítő tanárokat is hasonló jutalomban részesítjük, mint a versmondó diákokat, hiszen az ő munkájuk eredménye, ha egy kisdiák már ilyen korán szoros barátságot köt a verseléssel. Ez a rendezvényünk 2009-től a Magyar Kultúra Napjához kötődik majd.

Jelenleg 15 aktív tagot tartunk számon. Főleg tanárokat, de köztisztviselők, informatikusok, riporterek, könyvtárosok is részt vesznek munkánkban.

Az egyesület elnöke: Sipos András

Tagok: Barna Éva, Pribékné Nényei Annamária, Róka Gyula, Tóth Tihamérné

Az egyesület székhelye: 8000 Székesfehérvár, Salétrom u. 4-6.

A közeljövőben új elképzeléseink vannak, melyekről ezen a hírportálon adunk információt. 2008-ban elindítottunk egy vetélkedő sorozatot, amely az Európai Unióhoz kötődik.

TARSOLY Ifjúságért Egyesület Alapszabálya
Keresés a honlapon


III. CIVIL NAP, ÖNKÉNTES EXPOSZABADNAK SZÜLETTÉLBudapest Business Region -
Get EngagedFehérvári séta
A mi Európánk
- Fejér megyei döntő -
a fotósok szemével
Honlapkészítés