Tarsoly Tarsoly hírek, közlemények Galéria Elérhetőségek Archívum Hírlevél Tarsolyba gyűjtött Unió

Keresni azt, ami összeköt, megérteni azt, ami elválaszt.


Természet- és helyismereti tábor Gánton

Amikor hallottam erről a táborról a Tarsoly Ifjúságért Egyesület szervezésében, fel sem merült bennem, hogy esetleg nem jelentkezem. Aztán ahogy egyre többet tudtam meg róla, elgondolkoztam, hogy én ezt tényleg meg tudom csinálni? De most már büszkén mondhatom, hogy IGEN!

Szállásunk a Gránás Turistaházban volt. A tábor kezdetekor megismerkedtünk a tanárokkal és egymással. Majd elmondta a táborvezető (Bujpál Péter tanár úr), hogy mire számíthatunk ez alatt a pár nap alatt. Közös vacsorafőzés, mosogatás, reggeli készítés, és SOK TÚRA!!

Nekem az összes program közül a pénteki nap tetszett nagyon, és azon belül is a barlangi túra. Amikor odaértünk a Gánti barlanghoz, beöltöztünk a felszerelésbe és indultunk. Addig nem aggódtam, aztán amikor megláttam, hogy egy kis lyukon kell bemennünk, na akkor elgondolkoztam, hogy én ezt tényleg megtudom csinálni, de mondták, hogy voltak bent már 130kg-osak is. Én ezt elhittem és most már utólag azt mondom, hogy kár lett volna kihagyni!

Szombati napon Csákvárra mentünk gyalogtúra keretében - kb. 24 km-t -, ami fárasztó volt ugyan, de megérte, mert félúton kaptunk fagyit! Aztán még sok gipszet és követ is gyűjtöttünk és a túrák közben, ha láttunk valamilyen bogarat, akkor arról is elmondott mindent a Tanár Úr. Péter Bá nagyon okos ember és rengeteg új dolgot tudtam meg tőle! Bevallom őszintén én eddig nem voltam oda az iskolában a földrajzért és a biológiáért, de ez a pár nap meg tudta velem szerettetni a természetet!

 Kihagyhatatlan élményben volt részem és nagyon köszönöm ezt a tanároknak és a társaimnak is, mert nagyon jól éreztem magamat minden nap! A főzés, mosogatás pedig sokkal nagyobb élmény volt így, hogy közösen csináltuk mintha megcsinálták volna helyettünk.

Alig várom a következő táborozást, mert nagyon gyorsan eltelt ez a 4 nap. Ajánlom minden olyan embernek a tábort, aki szereti a kalandokat, ja és ne hagyjátok ki, mert FELEJTHETETLEN ÉLMÉNY!!

Elbert Nóra LiliKeresés a honlapon


III. CIVIL NAP, ÖNKÉNTES EXPOSZABADNAK SZÜLETTÉLBudapest Business Region -
Get EngagedFehérvári séta
A mi Európánk
- Fejér megyei döntő -
a fotósok szemével
Honlapkészítés