Tarsoly Tarsoly hírek, közlemények Galéria Elérhetőségek Archívum Hírlevél Tarsolyba gyűjtött Unió

Keresni azt, ami összeköt, megérteni azt, ami elválaszt.


Természet- és helyismereti tábor Gánton

ÚJRA!

Élményt nyújtó aktív, önálló tudományos és kulturális, néprajzi ismeretszerzést kínálunk általános iskolák 7. és 8. osztályos, valamint középiskolás diákok számára a nyári szünetben.
A most induló, hagyományteremtőnek tervezett táborunkban komplex módon szeretnénk megismertetni Fejér megye egy területének természeti és kultúrtörténeti, néprajzi értékeit.
Áttekintjük az adott tájegység geológiai múltját és a jelenét, ásványkincseit és annak hasznosítását. Bővíteni kívánjuk a résztvevők természettudományos ismereteit, elmélyíteni az állattani, botanikai, ökológiai tudásukat. A résztvevők túráznak a természetben és eközben elsajátítják a terepi munka alapvető módszereit, a természeti értékek felismerését és a természet károsítása nélküli gyűjtést.
A táborba jelentkező diákok megismerik és gyakorolják a gyűjtött anyagok archiválásának alapvető módszereit. Gyakorolják a meghatározást segítő szakkönyvek használatát.
A táborból a résztvevők magukkal viszik az általuk gyűjtött, meghatározott és rendszerezett ásványokat, növényeket. Ezeket felhasználhatják a további tanulmányaik során.
Ajánljuk a természet és helyismereti, néprajzi táborunkat olyan fiataloknak, akik szeretik a természetet, fontosnak tartják védelmét, megóvását, s ennek érdekében tudásukat szeretnék bővíteni.
A tervezett program:
A Gánti Földtani Tanösvény bejárása, a Bányamúzeum megtekintése szakvezetéssel.

Gyalogtúra a bauxitbányászat felhagyott területein: Hosszúharasztoson, Melegesen,


az Őskarszton. A rekultiváció és az azt követő beerdősödés vizsgálata.
Egész napos gyalogtúra Csákvárra és vissza./ kb.15-18 km./ Látogatás a csákvári fazekas házba. A Haraszthegyi Tanösvény végigjárása, a karsztos terület természetes növénytakarójának megismertetése. Védett és őshonos növények bemutatása.

Gánti Barlang megismerése, barlangjárás szakvezetéssel. A Géza pihenő, Redl kő Kápolnapuszta felkeresése, történetük megismerése.
A gyalogtúrák alatt lehetőség van ásványok és kövületek valamint növények szakszerű gyűjtésére.
Esti program: közös vacsorafőzés. Meghívott vendég segítségével Gánt és környékének kultúrtörténet ismertetése, vetélkedő, tábortűz, éneklés.
A tábor időtartama: 5 nap, 4 éjszaka
A tábor időpontja: augusztus 6-10. /hétfő-péntek/
Elhelyezés a gánti Gránás Turistaházban, 3,-8,-10,-12,-14 fős szobákban.

8082 Gánt Béke tér 17.Tel.: +36-22-354-390, Mobil: +36-20-919-2813 www.vertesvendeglo.hu
A teljes részvételi díj 19000Ft, amihez a Tarsoly Ifjúságért Egyesület részt-vevőkén 14000Ft támogatást nyújt, melyet a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet pályázatán nyert el július 16-án.
A részvételi díj tartalmazza a szállás és az ágynemű mosatását, reggelik, ebédcsomagok és a vacsorák árait, valamint a barlangi vezetés díját.
A fenti összeg nem tartalmazza az oda és a hazautazás költségét.
A program bármiféle változásáról www.tarsoly.shp.hu web oldalon lehet tájékozódni, illetve további információt kérni bpalpeter@freemail.hu.
Jelentkezni a tarsolyie@gmail.com e-mailben,
illetve levélben 8000 Székesfehérvár, Fő u. 3. címen a /letölthető innen/ „Nyilatkozat”, kitöltésével és megküldésével lehet.
Jelentkezési határidő: 2012. július 30.
Tarsoly Ifjúságért Egyesület
vezetősége
Pribékné Nényei Annamária
táborvezető


Bujpál Péter
szakmai vezető

III. CIVIL NAP, ÖNKÉNTES EXPOSZABADNAK SZÜLETTÉLBudapest Business Region -
Get EngagedFehérvári séta
A mi Európánk
- Fejér megyei döntő -
a fotósok szemével
Honlapkészítés